Mait Kraun • 2 märts 2016

Börs: turud jätkasid tõusu

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud jätkasid täna tõusu, mida juhtisid pangandus- ja energiasektor, vahendab Bloomberg.

Aktsiaturud olid päeva keskel vahepeal ka miinuses, aga hakkasid päeva lõpus uuesti kallinema. Bank Of America aktsia lisas 2,1 protsenti ja jõudis kuu kõrgeimale tasemele. Exxon Mobil lisas 1,8 protsenti. Monsanto aktsia tegi viie aasta suurima kukkumise, sest ettevõte vähendas oma kasumiprognoosi.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,4 protsenti 1986 punktini. Väiksema turuväärtusega firmadest koosnev Russell 2000 indeks hüppas 1,1 protsenti. Dow Jonesi indeks lisas 0,2 protsenti ja lõpetas päeva 16 899 punktil. Nasdaq Composite kallines 0,3 protsenti.

„Täna tõusid rohkem tsüklilised ettevõtted,“ ütles investeerimisfirma National Penn Investorsi analüütik Terry Morris. „Turud olid paar nädalat tagasi ülemüüdud, seega toimus taastumine, mis kestis ka täna edasi. Fakt, et energiahinnad on stabiliseerunud, on olnud turgude jaoks piisav.“

Täna ilmunud raportist selgus, et USA ettevõtted palkasid prognoositust rohkem töötajaid. See on majanduse jaoks positiivne signaal ja suurendab tõenäosust, et Föderaalreserv tõstab intressimäärasid oodatust varem.

WTI toornafta hind kallines 1 protsenti ja Brent lisas 0,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 34,73 ja 37,06 dollarit. Kulla hind tõusis 0,8 protsenti ja unts maksab 1240 dollarit.

Hetkel kuum