Juhan Lang • 7. märts 2016
Jaga lugu:

Pangad hoiatavad: riskid suurenevad

HSBC on aktsiaturgude osas üha skeptilisem.  Foto: epa

Vaatamata maailma börside mõningasele taastumisele aasta alguses vallandunud müügilaine järel, soovitavad suurpanga HSBC strateegid olla aktsiate ostmisel ettevaatlikud. Nad pole ainsad.

Liiga suure võlataaga all maailmas on sularaha kuningas, kirjutas HSBC läinud nädalal saadetud pangateates, vahendab Bloomberg. „Kuigi turud on jaanuari müügilaine järel stabiliseerunud, näeme vähe põhjuseid aktsiariski suurendada. Eelistame kõrge tulususega ja arenevate turgude võlakirju, kus riskipreemiad on suuremad.“

HSBC teatel teevad murelikuks eeskätt ettevõtete nigelad kasvunumbrid ning kui tulemused ei parane, jääb aktsiate tõusupotentsiaal väga piiratuks. Ühest küljest on strateegide hinnangul muutunud aktsiate hinnatasemed küll atraktiivsemaks, kuid samas ei pruugi see nende kinnitusel olla kuigi oluline tegur.

Seda enam, et aasta alguse müügilainet ei põhjustanud aktsiate krõbedad hinnad ning strateegide sõnul pole hinnatasemed ka põhjus, miks turud peaks praegu stabiliseeruma. HSBC meeskonna kinnitusel on majanduse trendid pigem alla suunas ning nad oma kuuekuulises taktikalises portfellis tõstnud raha osakaalu 11% pealt 17% peale.

HSBC pole ainus pank, mis on viimasel ajal suurenenud riskide eest hoiatanud. Wall Streetil tegutseva Citigroupi teatel on globaalse majandussurutise tõenäosus suurenenud ning JPMorgan soovitas alles läinud nädalal investoritel kasutada turgude hiljutist tõusu aktsiate müügiks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum