Juhan Lang • 26. mai 2016 kell 7:40

Uurimine räsis Alibaba aktsiat

Alibaba juht Jack Ma  Foto: epa

Uudised sellest, et USA väärtpaberijärelevalve komisjon (SEC) uurib Alibaba Groupi raamatupidamistavasid, viisid Hiina e-kommertshiiu aktsia langusesse.

Alibaba teatel alustas SEC uurimist juba varem sel aastal. Börsifirma teatel tehakse võimudega koostööd ning SEC olevat soovitanud mitte võtta uurimist märgina, et ettevõte on ilmtingimata seadust rikkunud.

Alibaba teatel on SECi sihikul logistikaettevõtte Cainiao Network raamatupidamine, mis kuulub ligi 47%ga Alibabale. Reutersi teatel on küsimused Alibaba kasvutempo ja tütarfirmade kohta saatnud ettevõtet juba aastaid.

Eile kukkus ettevõtte aktsia hind New Yorgi börsil ligi 7% võrra. Aastaga on ettevõtte aktsia langenud ligi 12%.

Hetkel kuum