Börs: investorid on järjest optimistlikumad

New Yorgi börs.  Foto: EPA

Tänane kauplemisaktiivsus oli väike, aga aktsiaturud tõusid. Nädal kujunes parimaks alates märtsist – investorid on USA majanduse osas järjest optimistlikumaks, vahendab Bloomberg.

Eile oli aktsiaturgudel loid päev, kuid täna olid investorid tunduvalt optimistlikumad. Usutakse, et majandus suudab üle elada ka kõrgemad intressimäärad. Nimelt teatas Föderaalreservi juht Janet Yellen, et „mõne kuu“ jooksul on intressimäärade tõstmine õigustatud. See pani dollari tõusma ja toorainetootjate aktsiad odavnema. Ka kuld odavnes edasi. Pankade, tehnoloogiasektori ja tarbekaupu tootvate firmade aktsiad tõusid.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,4 protsenti 2098 punktini, mis on kõrgeim tase alates 20. aprillist. Nädala jooksul on indeks tõusnud 2,3 protsenti. Dow Jonesi indeks kallines 0,2 protsenti 17 873 punktini. Esmaspäeval on USA turud pühade tõttu suletud.

„Yellen saatis enne oma kõnet välja abilised, kes turgusid pehmendasid,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Bairdi aktsiakaupleja Michael Antonelli. „Sellel nädalal oleme mitmetelt Föderaalse Avatud Turu Komitee (FOMC) liikmetelt kuulnud veidi karmimat tooni. Yellen kinnitas seda informatsiooni.“

FOMC liikmete, kes otsustavad intressimäärade tõstmise üle, sõnavõtud ning aprillikuise kohtumise detailsemad andmed annavad märku, et intresse plaanitakse tõsta juunis või juulis.

WTI toornafta hind kallines täna vaid 0,02 protsenti ja barrel maksab 49,49 dollarit. Brent langes aga 0,3 protsenti 49,42 dollarini. Kulla hind jätkas langust ning unts odavnes 0,8 protsenti 1210 dollarini.

Hetkel kuum