Birjo Must • 2 juuni 2016

Börsid tammuvad täna paigal

Euroopa börsid tammuvad paigal.  Foto: Reuters/Scanpix

Investorid on täna äraootaval seisukohal ning börsidel suuri liikumisi pole, kuna ees ootab nii OPECi kohtumine kui ka Euroopa Keskpanga intressiotsus.

Jaapani jeen tugevnes täna kõigi peamiste valuutade suhtes, samal ajal kui nõudlus riigi 10aastate võlakirjade järele kasvas kahe viimase aasta suurimaks. Ka pikaajaliste USA võlakirjade hind kerkis kolmandat päeva järjest. Jaapani börsidel oli aga langus, kuna riigi peaminister Shinzo Abe viivitab kauaoodatud majanduse stimuleerimispaketiga. 

Nafta hind püsis vahetult enne naftakartelli OPECi kohtumist viimase nädala kõige madalamal tasemel. WTI ja Brenti nafta hinnad on tõusnud vaid 0,1%, vastavalt 49,07 dollarile ja 49,77 dollarile barrelist.

Ka Euroopa börsidel on tõus täna imeväike. Euro Stoxx 50 indeks on tõusnud 0,17%, Briti FTSE 100 indeks 0,42% ning Saksa DAX ja Prantsuse CAC 40 on põhimõtteliselt seisnud paigal.

Turgudel oodatakse täna peamiselt OPECi kohtumise tulemusi ja Euroopa Keskpanga intressiotsust ning Mario Draghi pressikonverentsi. USA Föderaalreservi järgmine kohtumine toimub 14.-15. juunil. Euroopa Keskpangalt täna muutusi ei oodata, küll aga loodetakse, et lähikuudel jätkab Fed intressimäärade tõstmist.

Hetkel kuum