• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiaindeksid purustasid värsked rekordid

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Nii S&P 500 kui ka Dow Jonesi indeksid jõudsid täna uute rekorditeni. Nafta hind aitas energiasektoril tõusta ning Alcoa kvartalitulemused lisasid optimismi, vahendab Bloomberg.

  Alcoa aktsia kallines kahe kuu kõrgeima tasemeni. Ettevõtte teatas oma kvartalitulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Ühtlasi on alanud ka tulemuste hooaeg. Sellel nädalal teatavad oma tulemused BlackRock, JPMorgan Chase ja Citigroup.
  Enim kallinesid toorainetootjate ja transpordifirmade aktsiad – näiteks American Airlines kallines 11 protsenti, mis on suurim tõus alates 2013. aasta detsembrist. Nafta- ja gaasifirmad tõusid kõrgeima tasemeni alates novembrist, sest nafta hind tegi kolme kuu suurima tõusu. Kaevandusfirma Freeport-McMoRan kallines 11 protsenti.
  S&P 500 indeks tõusis 0,7 protsenti 2152 punktini. Indeks saavutas ka eile rekordi. Optimismi on süstinud eelkõige juunikuu tööturu raport, mis ületas analüütikute ootusi. Dow Jonesi indeks tõusis samuti 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 18 347 punktil.
  „Inimesed panevad raha uuesti aktsiatesse, sest keskpangad toetavad turge. See on see, mida me nägime pärast Brexitit,“ ütles investeerimisfirma Jefferiesi strateeg David Zervos.
  WTI toornafta hind tõusis 4,5 protsenti ja Brent lisas 4,6 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,77 ja 48,37 dollarit. Kulla hind langes 1,7 protsenti 1333 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.