Mait Kraun • 12. juuli 2016 kell 20:18

Börs: aktsiaindeksid purustasid värsked rekordid

New Yorgi börs  Foto: EPA

Nii S&P 500 kui ka Dow Jonesi indeksid jõudsid täna uute rekorditeni. Nafta hind aitas energiasektoril tõusta ning Alcoa kvartalitulemused lisasid optimismi, vahendab Bloomberg.

Alcoa aktsia kallines kahe kuu kõrgeima tasemeni. Ettevõtte teatas oma kvartalitulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Ühtlasi on alanud ka tulemuste hooaeg. Sellel nädalal teatavad oma tulemused BlackRock, JPMorgan Chase ja Citigroup.

Enim kallinesid toorainetootjate ja transpordifirmade aktsiad – näiteks American Airlines kallines 11 protsenti, mis on suurim tõus alates 2013. aasta detsembrist. Nafta- ja gaasifirmad tõusid kõrgeima tasemeni alates novembrist, sest nafta hind tegi kolme kuu suurima tõusu. Kaevandusfirma Freeport-McMoRan kallines 11 protsenti.

S&P 500 indeks tõusis 0,7 protsenti 2152 punktini. Indeks saavutas ka eile rekordi. Optimismi on süstinud eelkõige juunikuu tööturu raport, mis ületas analüütikute ootusi. Dow Jonesi indeks tõusis samuti 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 18 347 punktil.

„Inimesed panevad raha uuesti aktsiatesse, sest keskpangad toetavad turge. See on see, mida me nägime pärast Brexitit,“ ütles investeerimisfirma Jefferiesi strateeg David Zervos.

WTI toornafta hind tõusis 4,5 protsenti ja Brent lisas 4,6 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,77 ja 48,37 dollarit. Kulla hind langes 1,7 protsenti 1333 dollarini untsist.

Hetkel kuum