Pille Ivask • 15. juuli 2016 kell 5:42

Hiina majandus stabiliseerus

Hiina lipp  Foto: epa

Värsketest andmetest selgub, et Hiina majandus näitas teises kvartalis stabiliseerumise märke, vahendab Bloomberg.

Juunis lõppenud kvartalis näitasid häid tulemusi eeskätt suurenenud laenude osakaal ning tarbimine. Analüütikute hinnangul võib sellest välja lugeda, et Hiina valitsuse ponnistused riigi majandust elavdada hakkavad viimaks ometi vilja kandma.

Hiina SKT kasvas teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 6,7% võrra. Bloombergi küsitletud ökonomistid olid oodanud 6,6% suurust kasvu.

Juunikuus näitasid oodatust paremaid tulemusi nii jaemüük kui ka tööstustoodang, samas aeglustus investeeringute kasv. Analüütikute prognoose lõi enim aga uute laenude osakaalu kasv, olles prognoositud 1,1 triljoni jüaani asemel hoopis 1,63 triljonit jüaani. Nii suurt kasvu ei oodanud ükski 29st Bloombergi küsitletud ökonomistist.

Hiina valitsus on selle aasta majanduskasvuks prognoosinud 6,5%.

Hetkel kuum