• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Morgan Stanley tulemused ületasid ootusi

  Morgan Stanley kasum küll kukkus, kuid ületas siiski analüütikute prognoose.Foto: EPA

  USA suurpanga Morgan Stanley tulu varade haldamiselt ja võlakirjadega kauplemiselt ületas analüütikute ootusi.

  Varade haldamiselt teenitud tulu langes 1,7% võrra, 3,81 miljardile dollarile. Barclays pank ootas 3,7 miljardi dollari suurust tulu. Fikseeritud tulumääraga väärtpaberitega kauplemise käive kerkis 2,4% võrra, 1,3 miljardile dollarile, ületades samuti analüütikute ootusi. Aktsiate kauplemise käive langes mullu sama ajaga võrreldes küll 5,5% võrra, 2,15 miljardile dollarile, kuid ületas siiski analüütikute ootusi, kes olid prognoosinud üksusele 2,11 miljardi dollari suurus müügitulu.
  Ettevõtte puhaskasum kukkus 5% võrra, 1,58 miljardile dollarile ehk 75 sendile aktsia kohta. Mullu samal ajal oli börsifirma puhaskasum 1,67 miljardit dollarit ehk 79 senti aktsia kohta. Bloombergi küsitletud 21 analüütiku konsensus prognoosis tänavu teises kvartalis 60 sendi suurust kasumit aktsia kohta.
  Börsifirma tegevjuht James Gorman paneb juba mõnda aega rõhku maaklertegevusele, sest üha karmimad regulatsioonid ja madalad intressimäärad näpistavad võlakirjadega kauplemiselt teenitud tulusid.
  Tänavu jaanuaris pani ta paika 1 miljardi dollari suuruse kärpeplaani. Panga eesmärk on saavutada 2017. aasta lõpuks 9-11% suurune omakapitali tootlus (ROE). Tänavu teises kvartalis oli see 8,3%.
  Ettevõtte käive oli teises kvartalis 8,91 miljardit dollarit, ületades analüütikute ootusi, kes olid oodanud 8,31 miljardi dollari suurust käivet.
   Morgan Stanley aktsia hind on täna eelturul kerkinud ligi 3,2% võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.