Rainer Saad • 22. juuli 2016 kell 7:45
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kas Apple tuleks maha kanda?

Steve Jobs tutvustas maailmale esimest iPhone'i 2007. aasta jaanuaris toimunud Macworld Expol.  Foto: EPA

Juba mitu kuud olen vaevanud pead selle üle, mis toimub Apple’iga. Pealtnäha ju igati korralik firma – toodab kõrgtehnoloogilisi menuvidinaid, mis kaovad poelettidelt kui soojad saiad, kuid aktsia ise ei saa kuidagimoodi jalgu alla.

Kui ma 2007. aastal esimest korda Apple’i aktsiaid ostsin, ei pööranud ma tähelepanu õunafirma majandusnäitajatele, vaid ostsin täielikult ettevõtte menu. Tol ajal oli Apple just välja tulnud iPhone’iga, mis tõotas muuta kogu mobiiltelefonide turgu, ning see pani tehnoloogiaentusiastid kihama. Keegi poleks osanud ette aimata, et Apple’ist saab vähem kui kümne aastaga maailma väärtuslikum firma. Kuid nüüd on hakanud menu vaibuma. Oma aktsiad müüsin mõned aastad tagasi ning ma ei kavatse sellele rongile lähiajal enam uuesti hüpata.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum