Jaapan hakkas jõuliselt majandust elavdama

02. august 2016, 12:00
Jaapani peaminister Shinzo Abe püüab riigi majanduskasvu turgutada.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160802/BORS/160809958/AR/0/AR-160809958.jpg

Jaapani valitsus on heaks kiitnud 13,5 triljoni jeeni ehk 132,04 miljardi dollari suuruse majanduse stimuleerimise paketi.

Jaapani peaminister Shinzo Abe ütles täna pärast ministritega kohtumist, et abipaketi näol on tegu tulevikuks vajaliku investeeringuga, vahendab CNBC. “Selle paketiga me mitte üksnes ei jätka nõudluse stimuleerimist, vaid suudame saavutada ka jätkusuutliku majanduskasvu eesotsas erasektori nõudluse kasvuga,” lisas ta.

Abe tegi möödunud kuul valitsusele ettepaneku panna kokku plaan, mis aitas suunata tulevikus Jaapani majandus kasvuteele. Jaapani majanduse suuremateks probleemideks on tagasihoidlik palgakasv, vananev elanikkond ning kidur sisetarbimise tõus.

Kuigi paketi sisu pole veel täpselt avalikustatud, on Jaapani valitsus teada andnud, et loodab saavutada lähiaastateks 1,3 protsendi suuruse majanduskasvu. Paketti kuuluv raha on planeeritud kulutada mitme aasta jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2016, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing