Mait Kraun • 18. august 2016 kell 7:15

Cisco plaanib suurkoondamist

Cisco Systems  Foto: EPA

Maailma suurim võrguseadmete tootja Cisco teatas, et plaanib koondada tuhandeid inimesi, vahendab CNN Money.

Ettevõte plaanib töökohtade arvu vähendada kokku 5500 võrra, mis on 7 protsenti kogu firma tööjõust. Koondamise abil tahetakse vähendada kulusid, mis võimaldaks uutesse valdkondadesse rohkem investeerida.

„Praegune turuolukord nõuab Ciscolt ja meie klientidelt otsustavust. Peame liikuma kiiremini ja suurendama innovatsiooni rohkem kui kunagi varem,“ teatas ettevõte. „Me plaanime kokku hoitud kulud investeerida valdkondadesse, millel on suur kasvupotentsiaal.“

Tõsi, koondamine tuleb arvatust siiski veidi väiksem. Näiteks tehnoloogiaväljaanne CRN teatas teisipäeval, et nende andmetel plaanib Cisco koondada lausa 14 000 inimest.

Ettevõte plaanib vähendada võrguseadmete äri osakaalu ning investeerida rohkem tarkvarasse ja pilveteenustesse.

Cisco teise kvartali majandustulemused ületasid napilt Wall Streeti analüütikute ootusi. Käive kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2 protsenti 12,6 miljardi dollarini ning kasum oli 63 senti aktsia kohta.

Ettevõtte aktsia odavnes järelturul 1,4 protsenti.

Hetkel kuum