Mait Kraun • 18. august 2016 kell 16:00

Wal-Marti tulemused üllatasid

Wal-Mart.  Foto: Reuters

Jaemüüja Wal-Marti kvartalitulemused olid vaatamata kehvale turuolukorrale oodatust paremad, vahendab FoxBusiness.

Ettevõtte kasum oli teises kvartalis 3,77 miljardit dollarit (1,21 dollarit aktsia kohta). Eelmise aasta samal ajal ulatus kasum 3,48 miljardi dollarini. Käive kasvas 0,5 protsendi võrra 120,85 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid 120,16 miljardist käivet.

Wal-Marti USA müük tõusis 1,6 protsenti ning poodlejate arv kasvas 1,2 protsenti.

Wal-Mart tõstis selle aasta kasumiprognoosi 4,15-4,35 dollarini aktsia kohta (varasem oli 4,00-4,30 dollarit). Ettevõtte aktsia on täna kallinenud ligi 2 protsenti 74,3 dollarini.

Paljud traditsioonilised jaemüüjad on viimastel aastatel hädas olnud. Ettevõtted ei suuda käivet kasvatada, sest aina rohkem inimesi eelistab asju osta e-poodidest. Näiteks Target Corp teatas kolmapäeval, et nende müük langes esmakordselt kahe aasta jooksul, sest poekülastajaid jäi vähemaks. Macy’s ütles eelmisel nädalal, et sulgeb rohkem kui 100 poodi (14 protsenti poodidest), sest tarbijad ostavad asju internetist ning kulutavad teenustele rohkem raha kui toodetele.

Wal-Mart on oma strateegiat muutnud ning nüüd keskendutakse järjest enam ka e-poodidele. Näiteks selle kuu alguses osteti 3,3 miljardi dollari eest e-kaubandusfirma Jet.com, mille tegevjuht pandi Wal-Marti e-kaubanduse äri etteotsa.

 

Hetkel kuum