Mait Kraun • 19. august 2016 kell 13:38

Analüütik: Hiina aktsiaturg pakub head võimalust

Investor Hiinas Shanghais.  Foto: Reuters/Scanpix

Välismaalased võivad Hiina aktsiaturgu pärast langust vältida, aga see pakub investoritele häid võimalusi, ütles Julis Baeri panga Aasia uuringut juht Mark Matthews, vahendab CNBC.

Hiina aktsiaturgudel pole sel aastal hästi läinud – Shanghai Composite indeks on langenud 13 protsenti, vaatamata sellele, et USA indeksid teevad uusi rekordeid. „See on enim põlatud turg maailmas. Välismaalastel pole kunagi nii vähe investeeringuid Hiinas olnud,“ ütles Matthews. Samas on mitmeid põhjuseid, miks Hiinasse investeerimist kaaluda, arvab ta.

„Inflatsioon kasvab, kasumiootused tõusevad, riigi välisvaluuta reservid on seitse kuud stabiilsed ja jüaan ei odavne enam,“ ütles ta ja lisas, et väiksemad pangad on asunud ennast aktiivselt kapitaliseerima.

Matthew suhtub positiivselt ka Hiina plaani avada Shenzheni aktsiaturg välismaistele investoritele. „Praegu on maailma aktsiaturud pulliturul ja võlkirjade tootlused on väga madalal. See tähendab, et aktsiaturud, mis on teistest maha jäänud, köidavad edaspidi investorite tähelepanu ning otsitakse mooduseid nendesse investeerida,“ lisas ta.

Hetkel kuum