• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütik: Hiina aktsiaturg pakub head võimalust

  Investor Hiinas Shanghais.Foto: Reuters/Scanpix

  Välismaalased võivad Hiina aktsiaturgu pärast langust vältida, aga see pakub investoritele häid võimalusi, ütles Julis Baeri panga Aasia uuringut juht Mark Matthews, vahendab CNBC.

  Hiina aktsiaturgudel pole sel aastal hästi läinud – Shanghai Composite indeks on langenud 13 protsenti, vaatamata sellele, et USA indeksid teevad uusi rekordeid. „See on enim põlatud turg maailmas. Välismaalastel pole kunagi nii vähe investeeringuid Hiinas olnud,“ ütles Matthews. Samas on mitmeid põhjuseid, miks Hiinasse investeerimist kaaluda, arvab ta.
  „Inflatsioon kasvab, kasumiootused tõusevad, riigi välisvaluuta reservid on seitse kuud stabiilsed ja jüaan ei odavne enam,“ ütles ta ja lisas, et väiksemad pangad on asunud ennast aktiivselt kapitaliseerima.
  Matthew suhtub positiivselt ka Hiina plaani avada Shenzheni aktsiaturg välismaistele investoritele. „Praegu on maailma aktsiaturud pulliturul ja võlkirjade tootlused on väga madalal. See tähendab, et aktsiaturud, mis on teistest maha jäänud, köidavad edaspidi investorite tähelepanu ning otsitakse mooduseid nendesse investeerida,“ lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.