Pille Ivask • 6. september 2016 kell 13:45

Morgan Stanley: tõus USA börsil jätkub

Börs  Foto: EPA

Morgan Stanley analüütikud toovad välja neli põhjust, miks S&P 500 indeks järgmise 12 kuu jooksul 2300 punkti piiri ületab.

Morgan Stanley tõstis õigupoolest S&P 500 indeksi prognoosi, varem prognoosis investeerimispank, et järgmise 12 kuu jooksul kerkib indeks 2200 punktini.

Siin on neli põhjust, miks selline stsenaarium peaks teoks saama:

Võrreldes võlakirjadega on aktsiate hinnad investorite jaoks atraktiivsemad.Maailmas, kus investorid on pidevalt mures likviidsuse pärast, räägib USA kasuks see, et 70% globaalsetest aktsiatest, mis kauplevad enam kui 100 miljonit dollarit päevas, asuvad USAs.Analüütikute hinnangul peaks kasum ühe aktsia kohta USAs tõusma, kusjuures teistes piirkondades näevad analüütikud pigem vastupidist trendi.Investorid ei oota, et USA aktsiad palju kallimaks lähevad.

Morgan Stanley USA aktsiaturu strateeg Adam Parker märkis, et enamik USA majanduse näitajaid on head ning kontrolli all. “Lisaks mõnele teisele atraktiivsele investeerimisalternatiivile näeme me USA turul edasist hinnatõusu,” lausus ta. Parker tõi ühe suure potentsiaaliga valdkonnana välja näiteks biotehnoloogia.

Hetkel kuum