• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Odavad hamburgerid hirmutavad Jaapani Panka

  McDonald'sFoto: epa

  Jaapani tarbijad on kulusid kokku hoidma hakanud ning see valmistab Jaapani Pangale tõsist peavalu.

  Selgub, et Jaapanis tegutsevad kiirtoiduketid teevad üha suuremaid soodustusi, et inimesi ostma meelitada. Jaapani Pank näeb seda aga murettekitava aspektina, kuna on näha, et inimesed mõistavad deflatsiooni olemust ning jätavad seetõttu tarbimata.
  Agentuur Bloomberg kirjutab, et on raske ennustada, kas hinnalangused Jaapanis jätkuvad, ent kindel on, et inimesed on kulutusi silmas pidades hakanud arvestama deflatsioonivõimalusega. “Usun, et Jaapani keskpanga septembri kohtumisel vaetakse põhjalikult seda, kuidas panna inimesed taas tarbima,” kommenteeris  Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securitiesi ökonomist Hiroshi Miyazaki.
  Praegu on teada, et nii McDonald's kui Burger King pakuvad jaapanlastele soodsaid lõunasööke ning muid soodustusi. Ichiyoshi Asset Managementi üks juhte Mitsushige Akino on öelnud, et deflatsiooni surve on Jaapanis ilmselt tuntav ka tulevikus ning kiirtoidukettide käekäiku arvesse võttes ei kulge asjad soodsalt. “Kui McDonald’s 1990. aastatel hindu kärpis, oli see strateegiline võte. Nüüd käib asi ellujäämise peale, sest kui nad deflatsioonist ei lähtu, siis ellu nad ei jää,” lausus Akino.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
OPEC+ otsustas tootmise tõstmist jätkata Nafta hind reageeris langusega
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.