• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank langetas OEG hinnasihti

  Foto: EPA

  Swedbank vähendas Olympic Entertainment Groupi aktsia hinnasihti, sest ettevõte oli sunnitud Poolas oma tegevuse külmutama.

  Swedbank vähendas OEG hinnasihti 2,05 eurolt 1,95 eurole. Lisaks sellele andis pank aktsiale ostusoovituse asemel neutraalse hinnangu.
  „Tõusupotentsiaal on väike (7%) ning me ei näe positiivseid sündmusi, mis võiks aktsiahinda tõsta. Selle tõttu anname aktsiale ostusoovituse asemel neutraalse hinnangu,“ kirjutas Swedbank oma raportis.
  Pank prognoosis, et OEG aastane käive ulatub Poolas 20 miljoni euroni ja kulumieelne kasum (EBITDA) 2 miljoni euroni. Kuna tegevus külmutati, pidi prognoose selle võrra korrigeerima ja seetõttu pidi vähendama ka hinnasihti.
  OEG andis 23. septembril pärast börsipäeva lõppu kaks tähtsat teadaannet. Esimeses, väiksema tähtsusega, teatas OEG oma lahkumisest Valgevene turult. Teine teadaanne oli seotud Poola tegevuse külmutamisega. Nimelt ei ole OEG-l uut asukohapõhist tegevusluba, mille tõttu oldi sunnitud külmutama oma tegevus alates 24. septembrist.
  Swedbanki analüütikud ei oota, et OEG enne 2018. aastat oma tegevust Poolas jätkaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.