Indrek Mäe • 7. oktoober 2016 kell 6:28

Swedbank soovitab Tallinkit osta

Tallinki reisijate arv kasvas.  Foto: Andras Kralla

Swedbank andis Tallinkile tugeva ostusoovituse ning pani tugevate tulemuste taustal paika ka uue hinnasihi laevafirma aktsiale.

Panga poolt lisaks tugevale ostusoovitusele välja antud Tallinki aktsia hinnasihiks on 1,1 eurot väärtpaberi kohta.

Positiivsus on põhjustatud eelkõige Tallinki reisijate hulga kasvust. Nimelt on laevafirma oma klientide hulka kõikidel suundadel kasvatanud ning hetkel on kõige kasumlikumaks liiniks Tallinn-Helsingi.

Samuti arvatakse veomahtusid suurenevat ka Riia-Stockholm liinil, seda alates detsembrist, mil sellele liinile lisatakse üks laev – praegu Tallinna ja Stockholmi vahet sõitev Romantika. Romantikat hakkab Eesti ja Rootsi vahelistel sõitudel asendama praegu Tallinn-Helsingi liinil sõitev kruiisilaev Baltic Queen.

Tallinn-Helsingi liinil jätkab ettevõte uuenduskuuri läbinud kruiisiparvlaevaga Silja Europa ning kahe kiirparvlaevaga.

Hetkel kuum