• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fedi Doodley: USA inflatsioonikasv vastab ootustele

  Bill DudleyFoto: Bloomberg

  New Yorki Fedi president Bill Dudley märkis täna, et USA inflatsiooniootused tunduvad olevat üsna paigas ning et loid tööjõuturg on põhjus, miks USA keskpank jätkab rahanduspoliitikat oma praegusel kursil.

  Inflatsioon võib ju olla pisut alla ootusi, kuid USAl ei ole samu probleeme, mis Euroopal ja Jaapanil ehk deflatsiooni, märkis Dudley.
  USA tööturg on üks põhjuseid, miks Föderaalreserv on üsna kannatlik intressimäärade tõstmise osas, tunnistas ta, viidades töötute ja alakoormusega töötajate arvudele. Hiljutise tööhõiveraporti kohaselt kasvas töötusemäär 5%-ni, kuna suurem hulk inimesi hakkas aktiivselt tööd otsima.
  “Parim asi, mis võib USA majandusega juhtuda, on järgmise viie kuni 10 aasta jooksul toimuv stabiilne majanduskasv ning töötusemäär, mis jääb 5% või madalamale tasemele,” märkis ta, lisades, et see on Föderaalreservi eesmärgiks. “Ma arvan, et me oleme punktis, kus majandusel on suur kasvuruum,” sõnas ta.
  Riigivõlakirjade tootlikkus kasvas ning USA dollari indeks tegi peale Dudley avaldust väikese tõusu. 10-aastaste võlakirjade tootlikkus kasvas lühiajaliselt 1,80%-le; kõrgeimale tasemele alates juuni algusest. 2-aastaste võlakirjade tootlikkus oli 0,86% lähedal.
  Dudley märkis ka, et kui Föderaalreserv saaks tagasi minna finaktskriisi algusesaega ning alustada uuesti kvantitatiivset lõdvendamist või võlakirjade ostuprogrammi, siis “oleksime me alustanud agresiivsemalt ja kiiremini kui me seda tegime.”
  Föderaalreservi järgmine kohtumine toimub 1.-2.novembril, kõiges mõni päev enne USA presidendivalimisi. Enamus analüütikuid ei usu, et keskpank tõstab intressimäärasid enne detsembrit.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.