Mait Kraun • 17. oktoober 2016 kell 15:04

Euroopa pankade probleemid jõuavad USAsse

Foto: Scanpix/REuters

USA suurpankade kolmanda kvartali majandustulemused on väga positiivsed. Brexiti mõju jõuab aga peagi üle ookeani ning mitmed analüütikud ütlevad, et USA pankade head ajad on läbi, vahendab CNBC.

ACG Analyticsi USA makrostrateegia juht Larry McDonald ütles, et pankadel on kolmandas kvartalis hästi läinud, sest intressimäärade tõusuootused suruvad intressikõverat kõrgemale (yield curve). See aga ei tähenda, et positiivne seis püsiks pikalt. McDonaldi sõnul võiks kaalukeeleks saada Euroopa pangandus, mis on kriisis.

„Me ei oleks üllatunud, kui kasumite kasv jätkuks, aga see ei ole kooskõlas laiema pildiga,“ kirjutas McDonald. „USA pankade aktsiaid mõjutab praegu palju rohkem see, mis toimub Euroopas. Kui me jõuame jälle toksilise keskkonnani (Deutsche Bank), mis paar nädalat tagasi domineeris, hakkavad ka USA pankade aktsiad langema.“

Goldman Sachs teatab oma tulemused teisipäeva õhtul ja Morgan Stanley kolmapäeva õhtul.

Osaliselt on USA pankadel läinud hästi ka põhjusel, et ootused on langenud väga madalale, ütles S&P Globali aktsiainvesteeringute juht Erik Gibbs. Ta lisas, et investorid ostavad ja müüvad aktsiaid viimasel ajal ka rohkem, mis on muutnud turge volatiilsemaks.

Hetkel kuum