Pille Ivask • 20. oktoober 2016 kell 5:50

Apple hülgab QWERTY

Klaviatuur  Foto: epa

Apple on tegemas koostööd Austraalia idufirmaga, et arendada oma toodetele välja selline klaviatuur, mida saab kasutaja vastavalt soovile kohandada.

Nimelt pole idee kohaselt klahvidel alguses ühtegi märget, nii et kasutaja saab vaadata, kas kasutab traditsioonilist QWERTY asetusega klaviatuuri või mõnda teist. Veelgi enam, soovi korral saab kasutaja kuvada klahvidele hoopis emotikonid.

Asjaga kursis inimeste sõnul plaanib Apple seesugust muudatust oma MacBooki sülearvutitel juurutama hakata alates 2018. aastast.

Muudetavad või kohandatavad klaviatuurid pole maailma mõistes iseenesest midagi uudset. Näiteks on taolise ideega välja tulnud Vene disainifirma Art. Lebedev Studio. Tõsi, üks seesugune klaviatuur maksab 1000 dollarit, mis tähendab, et see pole klientidele teab mis kättesaadav.

Wall Street Journal kirjutab, et kohandatavad klaviatuurid peaksid olema eriti atraktiivsed eeskätt äritegelastele, kes peavad e-kirju saatma erinevates keeltes ning kasutama seetõttu erinevat tähestikku. Samuti peaks seesugune uuendus hästi peale minema graafilistele disaineritele ning arvutimängude sõpradele. Tavakasutaja jaoks peaks atraktiivsena mõjuma aga võimalus vaid nupuvajutuse abil manada arvutiklahvidele emotikone.

Hetkel kuum