• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ericssonilt sünge kvartal

  Jan FrykhammarFoto: Scanpix/REuters

  Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson, mis läinud nädalal kehvade kvartalitulemuste eest ette hoiatas, teatas täna ligi nelja aasta jooksul esimesest kvartalikahjumist.

  Kolmanda kvartali puhaskahjum oli 233 miljonit Rootsi krooni võrreldes läinud aasta sama perioodi 3,08 miljardi suuruse kasumiga, teatas Ericsson täna. Analüütikud olid agentuuri Bloomberg andmeil prognoosinud kahjumiks keskmiselt 112 miljonit Rootsi krooni.
  Läinud nädalal üllatas Ericsson kasumihoiatusega, andes teada, et kolmandas kvartalis langes müük 14%. Hoiatati, et kvartalitulemused tulevad oluliselt allpool ootusi. Ericssoni aktsia kukkus uudise peale läinud kolmapäeval üle 20%.
  Täna avaldatud andmeil oli Ericssoni ärikasum kolmandas kvartalis napp 300 miljonit Rootsi krooni, ehkki müük küündis 51,1 miljardile kroonile. Brutomarginaal oli 28,3%.
  „Kolmas kvartal oli raske. Raskeks teeb meie seisu see, et tegutseme väga palju riikides, kus majanduskonjunktuur on nõrk. Riigid nagu Brasiilia, Venemaa, Nigeeria,“ kommenteeris Ericssoni tegevjuhi kohatäitja Jan Frykhammar Rootsi raadio majandusuudiste toimetusele.
  Lisaks on firma praegu ajahetkes, kus hakkab toimuma üleminek uuele tehnoloogiale.
  „Oleme olukorras, mis on üsna sarnane aastatega 2007-2008. Toona olid globaalse finantskriisi ajad, kuid samal ajal ka n.ö kahe tehnoloogia vaheline periood. Toona ootasid operaatorid 4G tulekut, praegu oleme olukorras, kus paljud operaatorid ootavad 5G tehnoloogiat,“ ütles Frykhammar.
   Lähikuudeks prognoositakse tööstusharu trende vaadates tavapärasest nõrgemat müüki.
  Rootsis plaanib Ericsson koondada 3000 töökohta. Vastavat teadet on töötajatel oodata tuleva aasta alguses, esimeses või teises kvartalis, ütles Frykhammar.
  Ericssoni restruktureerimiskulud 2016. aastal on firma teatel 4-5 miljardit Rootsi krooni.
  Aktsia alustas tänast kauplemispäeva üle 3%se langusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Euroopa aktsiad alustasid nädalat tõusuga
Euroopa aktsiaturud alustasid uut nädalat korraliku tõusuga, millele aitas kaasa tarbekaupade tootja Unileveri huvi osta Suurbritannia ravimifirma GlaxoSmithKline’i tervishoiuüksus, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud alustasid uut nädalat korraliku tõusuga, millele aitas kaasa tarbekaupade tootja Unileveri huvi osta Suurbritannia ravimifirma GlaxoSmithKline’i tervishoiuüksus, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Arvustus. Esimene elektri-Volvo kannaks perutava põdra välja küll
Vanasti tegi Volvo nn turbotelliseid. XC40 Recharge Twin on särtsutellis.
Vanasti tegi Volvo nn turbotelliseid. XC40 Recharge Twin on särtsutellis.