Sirje Rank • 23. oktoober 2016 kell 12:25

Wahlroos kinnitas Nordea huvi Hollandi panga vastu

Björn Wahlroos  Foto: Scanpix/REuters

Nordea panga nõukogu esimees Björn Wahlroos kinnitas laupäeval Soome televisioonile antud intervjuus Nordea panga huvi võimaliku ühinemise vastu Hollandi pangaga ABN Amro Group NV.

Kõnelused ei viinud kahe panga ühinemiseni, millest oleks võinud sündida üks väga hea pank, ütles Wahlroos intervjuus Soome YLE-le. Mis ei tähenda, et Hollandis tuleva aasta märtsis toimuvate valimiste järel ei võiks üritada uuesti, vahendas agentuur Bloomberg. ABN Amro Group NV on valitsuse kontrolli all ja valimiste lähenedes ei pruugi suurtehinguteks huvi olla.

Esimesena teavitas Nordea maakuulamisest Hollandis Hollandi meedia. Hollandi valitsus lükkas Nordea ettepaneku tagasi.

Hollandi valitsus päästis ABN Amro 2008. aastal globaalse finantskriisi ajal. Sealt edasi on pank keskendunud peamiselt laenu andmisele ja Hollandi turule.

Wahlroosi hinnangul sobiksid Nordea ja ABN Amro väga hästi kokku. Ning kahe panga liitumise korral võiks peakontori kolida Rootsist Hollandisse. Teatavasti on Rootsi kehtestanud pankadele karmimad nõuded, mis tähendab kõrgemaid kulusid ja Rootsi valitsus on kehtestamas uut pangamaksu. 

Hetkel kuum