• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Samsung lubab august välja ronida

  Samsung Galaxy Note 7 räsis Samsungi kasumit.Foto: EPA

  Samsungi kolmanda kvartali tulemused ei üllatanud, ettevõte andis lubaduse, et taastub Galaxy Note 7 skandaalist nii kiiresti kui võimalik.

  Samsungi kolmanda kvartali kasum kukkus koguni 96% võrra ehk madalaimale tasemele alates 2008. aasta neljandast kvartalist. Möödunud kvartalis oli ettevõtte kasum 5,2 triljonit woni ehk 4,57 miljardit dollarit, mis vastas ettevõtte ootustele. Enne Galaxy Note 7 skandaali oli Samsung prognoosinud 7,8 triljoni woni suurust kasumit.
  Ettevõte teatas aktsionäridele, et neljandas kvartalis peaks kasum suurenema, kuna komponentide äri puhul on näha positiivset arengut ning nõudluse kasvu. Ka mobiiliäris ootab Samsung taastumist ning hindab kasuminumbrid möödunud aasta neljanda kvartaliga sarnasele tasemele. Siis oli ettevõtte mobililidivisjoni tegevuskasum 100 miljardit woni. Just nutitelefonide ja tahvelarvutite müük on olnud Samsungi kasvu mootoriks ning viinud ettevõtte tehnoloogiagigantide sekka. Nimetatud äri moodustas möödunud aastal Samsungi kogukasumist 38%.
  Kuigi Samsung teatas, et tahab ebaõnnestunud Galaxy Note 7 tulemusi mõnevõrra kompenseerida sellega, et loodab müüa rohkem Galaxy S7 ja odavama hinnaklassiga nutitelefone, on analüütikud skeptilised.
  “Ma oota Samsungilt positiivseid tulemusi kuni järgmise aasta esimese kvartalini, tõsi, komponentide äri on ettevõttel jätkuvalt tugev,” arutles SK Securitise analüütik Kim Young-woo.
  Samuti tuuakse Samsungi nõrga kohana välja asjaolu, et hoolimata uurimisest pole ettevõte suutnud senini kindlaks teha, mis on Note 7 süttimise ja suitsemise põhjuseks. Asjaga kursis olevate inimeste sõnul on seetõttu aeglustunud ka Samsungi uue lipulaeva Galaxy S-i arendustööd, kuna ettevõte kardab oma viga korrata.
  Septembris teatas Samsung, et kutsub tagasi 2,5 miljonit Galaxy Note 7 mudelit. Samsung pakkus klientidele täpselt sama mudeli asendustelefone, ent selgus, et needki kipuvad süttima. Samsung andis Galaxy Note 7 välja augustis eesmärgiga jõuda oma uue nutitelefoni tutvustamisega konkurendist Apple'ist ette.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.