• Jaga lugu:

  Jüaan kukkus kuue aasta põhja

  Hiina jüaanFoto: EPA

  Hiina jüaan kukkus dollari suhtes viimase 6 aasta madalaima tasemeni, sest investorid arvavad, et Trumpi poliitikad võivad hiinlaste kaubandusele kehvasti mõjuda, vahendab CNN Money.

  Kampaania ajal rääkis Trump, et Hiinal on kaubanduses suured eelised, sest riik manipuleerib oma valuutakurssi.
  USA järgmine president tahab Hiina kaupadele kehtestada 45protsendilised tariifid, mis võib paljude ekspertide sõnul põhjustada kaubandussõja.
  „Oht, et USA uus president hakkab olema väga protektsionistlik, on Aasia suuremate eksportijate valuutadele kehvasti mõjunud. Jüaan ei ole erand,“ ütles maaklerfirma Oanda vanemkaupleja Stephen Innes.
  Ühe dollari eest saab nüüd 6,8 jüaani – viimati oli hiinlaste valuuta nii odav 2010. aastal. Sellel aastal on jüaan dollarisse odavnenud umbes 4,5 protsenti. 2015. aastal kukkus valuuta umbes sama palju.
  Hiina valitsus on kulutanud eelmisest aastast alates sadu miljardeid dollareid, et jüaani kurssi tõsta. Selle tõttu on välisvaluuta reservid langenud viie aasta madalaima tasemeni. Sellegi poolest on jüaan odavnemist jätkanud ning riigil on mitmeid probleeme – majanduskasv aeglustub, kinnisvaraturg on üle kuumenemas ning kapital voolab riigist välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.