Mait Kraun • 14. november 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Hiina ajaleht: kaubandussõja kaotajaks saab olema Apple

Apple.  Foto: EPA

Kui valimised võitnud Donald Trump Hiina kaupadele imporditariifid kehtestab, siis kannatab ka Apple’i ja teiste USA firmade müügikäive Hiinas, teatas riigi toetust omav ajaleht.

Oma valimiskampaania ajal rääkis Trump, et tahab Hiina kaupadele kehtestada 45 protsendi suuruse imporditariifi. Kui Trump hakkab selliseid poliitikaid ajama, siis Hiina vastab samaga, kirjutati ajalehes Global Times.

„Suur osa Boeingule tehtud tellimustest tühistatakse ning need asendatakse Airbusiga. USA autode ja Apple’i nutitelefonide müük hakkab vähenema ning USAst ei impordita enam sojaube ja maisi. Hiina saab vähendada ka USAs õppivate õpilaste arvu,“ kirjutati Global Timesi artiklis.

Tõsi, Hiina ajaleht siiski ei usu, et Trump oma lubaduse ka ellu viiks. „See oli suuresti vaid kampaaniaretoorika ning õiguslikku alust sellel pole,“ kirjutati ajalehes. USAs on seadus, mille kohaselt võivad imporditariifid ulatuda vaid 15protsendini ning maksimaalselt võib neid kehtestada 150 päevaks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt