• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud prognoosivad, et Fed tõstab järgmisel kuul intressimäärasid

  Fedi juht Janet YellenFoto: EPA

  Tänu oodatust parematele majandusandmetele ning oodatavatele maksukärbetele ja riiklikele kulutustele Trumpi juhtimise all, on üha tõenäolisem, et Föderaalreserv tõstab järgmisel kuul intressimäärasid.

  Sellist turgude kindlustunnet intressimäärade tõstmise osas nähti viimati 2004-2006 aastal, mil Föderaalreservi juhtis Alan Greenspan ning intressimäärasid tõsteti igal Föderaalreservi kohtumisel. Selle tsükli jooksul tõstis Fed intressimäärasid 1,00 protsendipunktilt 5,25%-le, vahendab Reuters. 
  “Oluline intressimäärade tõusu puhul on Fedi poliika kommunikeerimine keskmises ja pikas perspektiivis,” sõnas DRW Tradingu strateeg Lou Brien.
  USA intressimäärade futuurid viitasid täna, et börsimaaklerid usuvad, et keskpank kaalub intressimäärade tõstmist ka 2017. aasta keskpaigas juhul, kui määrad jäävad detsembris siiski tõstmata.
  Lühiajaliselt kasvas turgude prognoos intressimäärade tõusu kohta detsembris koguni 100%-ni, kukkudes siiski tagasi 95%-le. Eeldatavasti tõstetakse intressimäärasid taas veerand punkti võrra ehk 0,50%-lt 0,75%-ni. Föderaalreserv kohtub järgmine kord 13-14. detsembril.
  Turud prognoosivad võimaluseks, et intressimäärad tõusevad 2017. aasta juunis 0,75-1,00%-le 53 protsenti.
  Kuigi edasine dollari ralli või rahvusvahelised arengud võivad vähendada investorite ootuseid intressimäärade tõusuks, on Fedi ametnikud, sh keskpanga juht Janet Yellen viimastel päevadel viidanud, et intressimäärade tõus toimub nii pea kui tööturu olukord paraneb veelgi ning inflatsioon liigub lähemale Fedi 2% sihile.
  Analüütikute sõnul on aktsia-, võlakirja- ning valuutaturud teinud peale Trumpi üllatuslikku võitu suure tõusu ning on ootamatuste osas üsnagi haavatavad isegi siis, kui Föderaalreserv otsustab intressimäärade tõstmise kasuks.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.