Pille Ivask • 24. november 2016 kell 7:51

LHV aktsia oli suurim kukkuja

LHV Panga aktsia kukub Erkki Raasukese lahkumise tõttu.  Foto: Eiko Kink

LHV aktsia oli täna pärast teadet, et Erkki Raasuke lahkub panga juhi kohalt, suurima languse teinud Balti põhinimekirja aktsia, sulgudes päeva lõpus tasemel 8,78 eurot. Päevaga odavnes aktsia 2,77%.

LHV aktsia hind avanes täna Tallinna börsil 8,92 eurol ning oli esimesel kauplemistunnil väga volatiilne, kukkudes isegi 8,6 eurole. Suuremad hinnakõikumised toimusidki kella poole 12ni, pärast seda olid muutused tagasihoidlikumad, ja hind jäi veidi alla 8,8 euro. 

Kella 14.26 seisuga oli LHV aktsia hind 2,77%ga miinuses, makstes 8,78 eurot. Tehtud oli 86 tehingut ning aktsia käive oli 100 444 eurot. Päeva lõpuks tehti LHV aktsiaga 102 tehingut ning käive kokku oli 188 853 eurot. Tegu oli täna Balti börsidel konkurentsitult aktiivseima kauplemisega aktsiaga. Käibe poolest oli teisel kohal Silvano 41 200 euroga.

Eile toimunud LHV Groupi nõukogu koosolekul esitas grupi senine juhataja Erkki Raasuke nõukogule oma lahkumissoovi. Samal ajal teatas Nordea, et Raasuke saab Nordea ja DNB ühendpanga juhatuse esimeheks.

Börsiteates seisab, et LHV Grupi nõukogu plaanib Raasukese lahkumisavalduse rahuldada 5. detsembril ja valida samast kuupäevast grupi uueks juhatajaks Madis Toomsalu.

Hetkel kuum