• Jaga lugu:

  Börs: Trumpi efekt on taandumas

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Donald Trumpi efekt on turgudel taandumas ning tähelepanu keskpunkti on jõudnud teised teemad, näiteks Itaalia valitsuse tulevik. See suurendas nõudlust niinimetatud turvasadama varade järele, vahendab Bloomberg.

  USA aktsiaindeksid jõudsid eile uute rekorditeni. Täna turud aga langesid, sest spekuleeritakse, et Trumpi efekt on taandumas ning aktsiad on tõusnud liiga palju. Seetõttu kallinesid ka võlakirjad ja kuld. Itaalia pangandussektor kukkus järsult, sest pühapäeval toimub referendum, mille järel võib praegune peaminister Matteo Renzi olla sunnitud oma ameti maha panema.
  „Trumpi võidule panustajad on turul domineerinud, aga nüüd proovivad inimesed leida uusi põhjuseid, miks aktsiaturud peaksid tõusma,“ ütles investeerimisfirma Old Mutual Global Investorsi euroala aktsiate juht Kevin Lilley. „Inimesed muretsevad, millist mõju võib Itaalia potentsiaalne võimuvaakum sealsetele pankadele avaldada. Likviidsus turgudel ei ole suur ning investorid on närvilised.“
  Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,5 protsenti ja jõudis 2201 punktini. Stoxx Europe 600 indeks kukkus 0,8 protsenti, sest pangandussektoril oli kehv päev.
  Toorainetel läks täna hästi – vase hind jõudis kõrgeima tasemeni alates 2015. aasta juunist ning tsink kallines üheksa aasta kõrgeima tasemeni. Kuld tegi viimase nelja nädala parima päeva ja kallines 0,8 protsenti 1193 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.