Pille Ivask • 15. detsember 2016 kell 10:15

Starmani ostnud Elisa aktsia languses

Elisa  Foto: Raul Mee

Sel teisipäeval Starmani Eesti äri ostust teatanud Elisal börsil eriti hästi ei lähe: aktsia hind on vajunud 2,8% võrra, mis on suurim kukkumine alates novembri keskpaigast.

Aktsia hind kukkus Helsingi börsil 31,10 eurolt 30,20 eurole. Investorid paistavad Elisa aktsiatega üsna aktiivselt kauplema: viimase 30 päeva keskmine kauplemisaktiivsus ületati täna suisa kolmekordselt.

Deutsche Bank muutis Elisa aktsia varasema hoidmissoovituse müügisoovituseks.

Elisa aktsia hind on viimase aastaga kukkunud 13% võrra.

Elisa ning Starmani omanikud Polaris Invest ja Com Holding sõlmisid leppe, mille järgi saab Starmani Eesti äri omanikuks Elisa. Ostuhind on 151 miljonit eurot. Lõplikult nõuab tehing veel konkurentsiameti nõusolekut ja mõne tüüptingimuse täitmist. Elisa hinnangul jõuab tehing lõpliku kinnitamiseni järgmise aasta esimeses kvartalis.

Hetkel kuum