Mait Kraun • 16. detsember 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Jaapani aktsiaturg viimase aasta tipus

Jaapan  Foto: epa

Jaapani aktsiaturg jõudis täna viimase aasta kõrgeima tasemeni, vahendab MarketWatch.

Jaapani Nikkei Stock Average tõusis täna 0,7 protsenti. Indeks jõudis päeva keskel 19 439 punktini, mis on kõrgeim tase alates 2015. aasta detsembrist.

Teised Aasia turud püsisid stabiilsena – Austraalia S&P/ASX 200 odavnes 0,1 protseti, Lõuna-Korea Kospi tõusis 0,3 protsenti ja Hongkongi Hang Seng indeks langes 0,2 protsenti.

„Aktsiaturud seedivad Föderaalreservi otsust ning proovitakse aru saada, mis toimuma hakkab,“ ütles investeerimisfirma CMC Marketsi analüütik Margaret Yang. „Turud on hakanud arvestama sellega, et USA majanduse väljavaade on muutunud palju helgemaks.“

Föderaalreserv otsustas kolmapäeval tõsta intressimäärasid 0,25 protsendipunkti võrra. Aasia aktsiaturud reageerisid sellele langusega, sest USA kõrgemad intressimäärad tähendavad tavaliselt seda, et Aasia ettevõtete rahastuskulud tõusevad (dollarites). See põhjustab aga kapitali väljavoolu ning investorid naasevad USA aktsiaturule.

Eilne reaktsioon oli aga liiga järsk, arvab investeerimisfirma Haitong International Securitiesi kauplemise juht Andrew Sullivan.

Jaapani Topix indeksis kallines kõige enam pangandussektor, sest võlakirjade tootlused tõusevad ning Jaapani pangad on nendesse teinud suuri investeeringuid. Näiteks Jaapani 10aastaste võlakirjade intress tõusis reedel 0,1 protsendini – viimati oli tootlus nii kõrge jaanuaris.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt