Mait Kraun • 4. jaanuar 2017 kell 7:30

Jaapani aktsiad alustasid aastat järsu tõusuga

Rakett.  Foto: EPA

Jaapani aktsiaturud alustasid uut aastat järsu tõusuga ning hea minek oli ka teistel Aasia turgudel. Põhjus peitub eelkõige USA majanduse väljavaate paranemises ja jeeni nõrkuses, vahendab MarketWatch.

Jaapani Nikkei Stock Average kallines täna 2,5 protsenti – suurimad tõusjad olid finantsettevõtted ning ekspordile orienteeritud aktsiad. Eile ja üleeile olid Jaapani turud suletud.

Suurimate tõusjate seas olid Shinsei Bank (+4,1%), Mitsubishi (+3,5%) ja Honda Motor (+4,6%).

Ka teiste Aasia riikide aktsiaturud tõusid. Singapuri Straits Times indeks lisas 1,1 protsenti ja FTSE Bursa Malaisia indeks kallines 0,5 protsenti. Austraalia S&P/ASX 200 tõusis 0,1 protsenti ja Hiina Shanghai Composite indeks kallines 0,7 protsenti.

„Täna oli Jaapanis selle aasta esimene kauplemispäev ning turud reageerisid headele uudistele globaalse majanduse kohta,“ ütles analüütik Masashi Murata, kes katab investeerimisfirmas Brown Brothers Harriman arenevaid turge.

Globaalse majanduse väljavaade on paranenud, sest inflatsioon kiireneb nii Euroopas kui USAs. Dollari kurss on tõusnud 14 aasta kõrgeima tasemeni, millele aitasid kaasa head majandusandmed.

Hetkel kuum