Mait Kraun • 19 jaanuar 2017

Töötu abiraha taotlejate hulk 43 aasta madalaim

Raha.  Foto: Scanpix/Reuters

Töötu abiraha taotlevate ameeriklaste hulk kukkus 43 aasta madalaima tasemeni. See on järjekordne märk, et tööturg jätkab tugevnemist, vahendab FoxBusiness.

USA tööministeerium teatas neljapäeval, et nädala jooksul taotles töötu abiraha 234 000 inimest, mis on 15 000 võrra vähem kui eelneval nädalal. Ühtlasi on see väikseim number alates 1973. aasta novembrist. Nelja nädala keskmine, mis ei ole nii volatiilne, langes 10 250 võrra 246 750 inimeseni (see on samuti madalaim tase alates 1973. aastast). Inimeste arv, kes töötu abiraha saavad, on nüüd 2,05 miljonit. Aastatagusega võrreldes on selliseid inimesi 7,7 protsenti vähem.

Töötu abiraha taotlejate hulk näitab sisuliselt seda, palju on neid, kes on töölt lahti lastud. See number on alla 300 000 olnud juba viimased 98 nädalat. Madal number näitab seda, et ettevõtted on tuleviku osas kindlad.

Eelmisel kuul teatas USA valitsus, et töötuse määr on riigis 4,7 protsenti. See on lähedal tasemele, mida ökonomistid nimetavad täielikuks tööhõiveks.

Hetkel kuum