Mait Kraun • 2. veebruar 2017 kell 9:00

Gross: tugev dollar on ohtlik

Bill Gross  Foto: Reuters

Miljardärist võlakirjainvestor Bill Gross ütles, et Donald Trumpi poliitikad teevad dollari tugevamaks ning Mehhiko peeso on alahinnatud, vahendab Bloomberg.

Need on halvad nii USAle kui ka maailmamajandusele, ütles ta. „Arvan, et dollar on murekoht,“ nentis Gross, kes juhib 1,8 miljardi dollari suurust Janus Global Unconstrained võlakirjafondi. „See on globaalne valuuta. Selle tugevnemine ei mõjuta negatiivselt ainult USA ettevõtteid. See mõjutab ka globaalset turgu ja teisi riike.“

Tugevam dollar muudab USA eksportijate konkurentsivõimet kehvemaks. USA varad muutuvad välismaiste investorite jaoks aga atraktiivsemaks, vaatamata sellele, et produktiivsus ja reaalne majanduskasv ei parane, lisas Gross.

Mehhiko peeso on 8. novembril toimunud USA presidendivalimistest alates odavnenud 13 protsenti. Trump on lubanud ehitada Mehhiko ja USA piirile müüri ning ähvardanud Mehhikost tulevaid kaupu imporditariifidega.

Hetkel kuum