Mait Kraun • 7. veebruar 2017 kell 18:45

Varem pole aktsiaturgudel nii igav olnud

New Yorgi börs.  Foto: EPA

Aktsiaturgude „Trumpi ralli“ on lülitunud madalamale käigule. Olukord on nõnda igav, et isegi analüütikud on haigutama hakanud, kirjutab MarketWatch.

Eelmisel nädalal oli USAs kolm kauplemispäeva, kus Standard & Poor’s 500 indeks liikus vähem kui 0,1 protsenti. Viimati juhtus nii aktsiaturgudel 2014. aasta novembris.

S&P 500 indeks on tõusis 8. novembrist (USA presidendivalimiste päev) kuni 13. detsembrini 6,2 protsenti. Investorid panustasid eelkõige sellele, et presidendiks valitud Donald Trump suudab majanduskasvu kiirendada ning regulatsioone ja makse vähendada.

Alates detsembri keskpaigast on S&P 500 kallinenud ainult 0,9 protsenti (esmaspäevast sulgemishinda arvestades). Tõsi, mõned päevad on olnud ka elavamad. Näiteks reedel kallines indeks 0,7 protsenti, 25. jaanuaril ulatus tõus 0,8protsendini ja aasta esimesel kauplemispäeval 0,9protsendini. Ikkagi ei taha turg üle 1 protsendi tõusta.

Investeerimisfirma Pension Partnersi uuringute juht Charlie Bilello ütles, et tegemist on ajaloo kõige igavama turuga. Bilello jagas Twitteris ka graafikut, kus on näha, et S&P 500 indeks pole kunagi nii pikalt ilma 1protsendilise liikumiseta kaubelnud.

If you're a day trader or follow the market tick by tick, these are tough times. Most boring market in history. $SPX pic.twitter.com/EMq7TdmOff— Charlie Bilello (@charliebilello) February 6, 2017

Hetkel kuum