Mait Kraun • 25. aprill 2017 kell 6:58

Tallinna Vee aktsionäride tulud lõigati pooleks

Tallinna Vesi  Foto: Andres Haabu

Tallinna Vesi tahab dividendi peaaegu poole võrra vähendada, mis tähendab, et aktsionärid saavad sellel aastal tunduvalt vähem tulu.

AS Tallinna Vesi tegi ettepaneku maksta aktsionäridele 0,54 eurot dividende ja jätta senine dividendipoliitika muutmata, selgub ettevõtte börsiteatest. Tegemist on viimase kümnendi madalaima dividendiga.

Paaril eelneval aastal on ettevõte maksnud dividende 0,90 eurot aktsia kohta. See tähendab, et aktsionärid saavad peaaegu poole vähem dividenditulu.

Tõsi, dividend sõltub ka sellest, kuidas läheb tariifivaidlus. Ettevõtte nõukogu otsustas jätta senise dividendipoliitika muutmata. Ettepaneku kohaselt makstakse 2017. aasta juunis välja 60 protsenti dividendidest (0,54 eurot), ülejäänud 40protsendi (0,36 eurot) kohta langetatakse otsus pärast käimasoleva tariifivaidluse lõppu.

Kui aktsionäridele makstakse ka ülejäänud 40 protsenti, siis kujuneb selle aasta dividendiks kokku 0,90 eurot aktsia kohta. Ettevõte ootab, et riigikohtu ja rahvusvahelise arbitraažikohtu otsused tulevad selle aasta jooksul.

Praeguse seisuga saab United Utilities Tallinn B.V, mis on Tallinna Vee suurim aktsionär (35,3protsendiline osalus), ettepaneku kinnitamisel dividende 3,53 miljonit eurot. Veel eelmisel aastal sai ettevõte dividende üle 6,35 miljoni euro.

Tallinna Linnakantselei on teine suurem omanik (34,7protsendiline osalus) ning dividende saab linn esialgu 3,47 miljonit eurot.

Teiste aktsionäride osalused on väiksemad. Tatjana Liksutova saab dividende 121 325 eurot, Probus OÜ 95 602 eurot ning State Street Bank teenib 85 612 eurot.

Dividendid makstakse aktsionäridele välja 26. juunil, dividendiõiguslike omanike nimekiri fikseeritakse 16. juunil kell 23:59.

Hetkel kuum