Mait Kraun • 9. mai 2017 kell 20:27

Börs: aktsiad taandusid rekordtasemetelt

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Suurem osa USA aktsiatest oli täna langustrendis, sest toorainete odavnemine vedas kaevandajate ja materjalitootjate aktsiaid alla. Dollar tugevnes ning volatiilsus püsis madala, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks taandus rekordtasemetelt, Nasdaq Composite tegi aga tänu tehnoloogiafirmade kallinemisele uue kõigi aegade tipu. Bloombergi dollariindeks tõusis viimase kuu kõrgeima tasemeni, sest Föderaalreservi ametnikud räägivad rahapoliitika karmistamisest. Nafta hind langes ning arenevad turud kallinesid.

Turgudel on erakordselt rahulik periood. Eile jõudis CBOE volatiilsusindeks (VIX) 9,77 punktini, mis on 24 aasta madalaim tase. Täna tõusis Wall Streeti „hirmumõõdik“ 2,2 protsenti 9,99 punktini. Seni pole eelseisvad keskpankade kohtumised, mitmetest riikidest toimuvad valimised ja geopoliitilised pinged turge kõigutanud.

Sellel nädalal jälgivad investorid börsifirmade kvartalitulemusi ja neljapäevast Inglise Keskpanga avaldust – avalikustatakse nii intressimäärade otsus kui ka kvartaalne inflatsiooniraport.

S&P 500 indeks taandus päeva lõpuks 0,1 protsenti 2396 punktini. Stoxx Europe 600 lisas 0,5 protsenti ning jõudis kõrgeima tasemeni alates 2015. aasta augustist. Arenevate turgude aktsiad kallinesid 0,3 protsenti.

Kulla hind langes aga peaaegu 2 kuu madalaima tasemeni, sest USA valmistub intressimäärasid tõstma ning poliitiline ebakindlus on Euroopas vähenenud. Untsihind kukkus 0,9 protsenti 1216 dollarini.

Nii WTI kui ka Brenti toornafta hinnad odavnesid 1,2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 45,88 ja 48,73 dollarit.

Hetkel kuum