• Jaga lugu:

  Deutsche Bank: arenevatel turgudel on tõusuruumi

  India naised joonistavad riigipüha puhul riigilippu.Foto: EPA

  Arenevad turud on pakkunud investoritele head tootlust ja on ka praegu atraktiivsed, arvab Deutsche Bank.

  Investorid ei ole julgenud arenevate turgude börsifirmade osakaalu oma porfellis liiga suureks kasvatada, kuigi sealsete börsifirmade tulemused on olnud tugevad ja hinnatasemed on atraktiivsed, teatas Deutsche Bank.
  Panga varahaldusüksuse Deutsche Asset Management investeeringute juht Sean Taylor ütles, et arenevatel turgudel peaks optimism püsima veel vähemalt kolm aastat. "Kui arenevates riikides jätkatakse reformidega, on turud väga heas seisus,“ ütles ta.
  Pank on Aasia suhtes isegi optimistlikum kui Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika suhtes. "Aasias on parimad turud meie arvates Hiina ja Lõuna-Korea,“ ütles Taylor.
  Tänavu on keskmine arenevate turgude ETF (börsil kaubeldav fond) kallinenud 5 protsenti.
  „Soovitame kindlasti investoritele arenevate turgude aktsiaid ja võlakirju,“ ütles ka Goldman Sachsi varahalduse alternatiivsete fikseeritud sissetulekuga varade juht Jonathan Xiong. „Arenevad turud on atraktiivsed. Kõrged reaalintressid, positiivne majanduskasv ja ostujõudu arvestades on hinnatasemed odavad,“ lisas ta.
  Leidub ka pessimiste
  Investeerimisfirma Vanda Researchi asutaja ja tegevjuht ütles CNBC-le, et arenevatele turgudele on investeerinud juba väga paljud investorid. „Paljud panustavad arenevate turgude tõusule, eriti aktsiaturu tõusule, aga ka valuutadele,“ ütles ta ja lisas, et neid turgusid mõjutab suuresti ka tugev dollar.
  Tugev dollar mõjub arenevatele turgudele negatiivselt. See vähendab toorainete väärtust ja muudab dollarites võetud laenude teenindamise keerulisemaks.
  Tõsi, dollar on siiski viimasel ajal taandunud. Jaanuaris jõudis ameeriklaste valuuta 14 aasta kõrgeima tasemeni, alates aasta algusest on dollar odavnenud aga üle 4protsendi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.