Deutsche Bank: arenevatel turgudel on tõusuruumi

India naised joonistavad riigipüha puhul riigilippu.  Foto: EPA

Arenevad turud on pakkunud investoritele head tootlust ja on ka praegu atraktiivsed, arvab Deutsche Bank.

Investorid ei ole julgenud arenevate turgude börsifirmade osakaalu oma porfellis liiga suureks kasvatada, kuigi sealsete börsifirmade tulemused on olnud tugevad ja hinnatasemed on atraktiivsed, teatas Deutsche Bank.

Panga varahaldusüksuse Deutsche Asset Management investeeringute juht Sean Taylor ütles, et arenevatel turgudel peaks optimism püsima veel vähemalt kolm aastat. "Kui arenevates riikides jätkatakse reformidega, on turud väga heas seisus,“ ütles ta.

Pank on Aasia suhtes isegi optimistlikum kui Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika suhtes. "Aasias on parimad turud meie arvates Hiina ja Lõuna-Korea,“ ütles Taylor.

Tänavu on keskmine arenevate turgude ETF (börsil kaubeldav fond) kallinenud 5 protsenti.

„Soovitame kindlasti investoritele arenevate turgude aktsiaid ja võlakirju,“ ütles ka Goldman Sachsi varahalduse alternatiivsete fikseeritud sissetulekuga varade juht Jonathan Xiong. „Arenevad turud on atraktiivsed. Kõrged reaalintressid, positiivne majanduskasv ja ostujõudu arvestades on hinnatasemed odavad,“ lisas ta.

Leidub ka pessimiste

Investeerimisfirma Vanda Researchi asutaja ja tegevjuht ütles CNBC-le, et arenevatele turgudele on investeerinud juba väga paljud investorid. „Paljud panustavad arenevate turgude tõusule, eriti aktsiaturu tõusule, aga ka valuutadele,“ ütles ta ja lisas, et neid turgusid mõjutab suuresti ka tugev dollar.

Tugev dollar mõjub arenevatele turgudele negatiivselt. See vähendab toorainete väärtust ja muudab dollarites võetud laenude teenindamise keerulisemaks.

Tõsi, dollar on siiski viimasel ajal taandunud. Jaanuaris jõudis ameeriklaste valuuta 14 aasta kõrgeima tasemeni, alates aasta algusest on dollar odavnenud aga üle 4protsendi.

Hetkel kuum