Liina Laks • 18. juuli 2017 kell 9:00

Euroopa börsid taandusid võidupositsioonilt

Londoni börs  Foto: EPA

Alates möödunud nädala keskpaigast on Euroopa börsid valdavalt plussis olnud, kuid täna tuuled pöördusid.

Börsid viisid miinusesse investorite ootused ettevõtete tulemustele ning kaevandusettevõtete aktsiad.

Stoxx 600 oli ennelõunal 0,44 protsendiga miinuses ja 385 punkti peal. Bloombergi analüütikute hinnangul mõjutas euroala börse kõige rohkem euro tugevnemine viimase 14 kuu kõrgeimale tasemele, mis räsis omakorda eksportiva tööstuse aktsiaid. Võrreldes eilsega andis ka nafta hind veidi järele: WTI toornafta barrel maksis 46 ning Brenti barrel 48,45 dollarit.

Londoni börsiindeks FTSE 10 kahanes 0,3 protsendi võrra, 7382 punktile. Dax kukkus lausa 0,4 protsenti, 12 537 punktile. Frankfurdi börsi suurim langeja oli online-jalatsipood Zalando, mille kvartalitulemused tekitasid aktsia müügilaine ja viisid väärtpaberi pea 6,5protsendise miinusega 39,33 euro peale. CAC 40 oli 0,18 protsendiga miinuses ning langust aitasid vedada Nokia ja kindlustushiid AXA.

Kuna Donald Trumpi USA tervishoiupoliitika sai eile vastulöögi, on ravimifirmade aktsiad eilsest langusest taastuma asunud: Sanofi tõusis 0,54 protsenti, 84,25 eurole, ning Šveitsi ravimigigant Novartis, mille teise kvartali kahjum osutus oodatust väiksemaks, tõusis kodubörsil üle kahe protsendi.

Ennelõunal taastusid börside langusest vaid Lõuna-Euroopa turud: Itaalia börsiindeks oli 0,04 protsendiga ja Hispaania Ibex 0,14 protsendiga plussis.

Jätkuvalt on Euroopa investorid ettevaatlikud: ülehomsest Euroopa Keskpanga kohtumisest loodetakse turgudele uusi juhtsignaale ja enne seda suuri liigutusi teha ei tihata.

Hetkel kuum