• Jaga lugu:

  Analüütik: aktsiatel on kasvuruumi küllaga

  DollaridFoto: EPA

  Miljardärist investor David Tepper kritiseerib neid, kes usuvad, et praegu on aktsia hinnad oma tipu saavutanud ning edaspidi ootab vaid allakäik, vahendavad MarketWatch ning CNBC.

  Tepper ütles CNBCle eile antud intervjuus, et kui vaadata USA peamisi börsiindekseid, mis on järjepanu rekordeid purustanud, siis ei ole endiselt alust eeldada, et tipp on käes. “Vaadake aastat 1999 ja seda, kus siis hinnad olid. Ma ei ütleks, et aktsiad on karjuvalt odavad, ent kindlasti pole turg ülekuumenemise äärel,” arutles Tepper.
  Aastaga 1999 viitab Tepper eeskätt dot-comi buumile ning sellele, et siis oli S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete aktsiahinna ja kasumi ühe aktsia kohta suhe 30,12kordne. Praegu jääb see 18,79 juurde, vahendab FactSet.
  Kui nii, on Tepperil nähtavasti õigus. Samas Nobeli preemia laureaadi Robert Schilleri arvutused näitavad, et aktsiad on praegu siiski kallid. Schilleri kalkulatsioonid põhinevad sellel, et ta võrdleb ettevõtete aktsia hindu ning viimase 10 aasta keskmist kasumit aktsia kohta. Sellest loogikast lähtuvalt on aktsia hinnad aga väga kõrgel.
  Kui viimast lähenemist kasutada, siis näib Tepper olevat suur optimist. Muuseas on ta öelnud, et USA presidendi Donald Trumpi majandusreformid peaksid ettevõtetele ennenägematu hoo sisse lükkama ning see toetab mõistagi ka aktsiate hindu. Samuti leiab Tepper, et Fed hoiab jätkuvalt intressimäärasid madalal, kuigi viimane on ise teatanud, et tasapisi soovitakse intressimäärasid siiski kergitama hakata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.