Liina Laks • 5. september 2017 kell 6:28

Börs: Aasia turg on uue reaalsusega kohanenud

Nikkei indeks.  Foto: Reuters/Scanpix

Kuigi suurriikide avaldused Põhja-Korea kohta on muutunud teravamaks, on Aasia investorid veel rahulikud.

Languses oli täna suurematest Aasia börsidest Jaapan (ligi -0,6%). Lisaks geopoliitilisele ebakindlusele rõhus indeksisse kuuluvaid eksportijaid jeeni kallinemine dollari suhtes ning nõrkust näitas ka finantssektor.

Lõuna-Koreas, kus president Moon jõudis Donald Trumpiga kokkuleppele, et on nõus relvastust suurendama, oli börs 0,14 protsenti languses. Samal ajal tõusis indeksi üks võimsamaid tegijaid Samsung 1,4 protsenti.

Dollaris kaubeldav MSCI kõikide Aasia riikide (v.a. Jaapani) indeks langes aga ligi 0,7 protsenti.

Samal ajal tõstis investorite kindlustunnet Hiina: kuna oktoobri keskpaigas leiab aset kommunistliku partei kongress, siis panustavad investorid sellele, et riik ei taha enne seda näha majanduses viperusi ning paneb vajadusel ettevõtetele õla alla.

Regioonis tõusid Hang Sengi indeks (0,06%), Shanghai indeks (0,2%). India Sensex oli samuti 0,2 protsendiga plussis. Singapuri börsiindeks kosus aga 0,4 protsenti.

Hetkel kuum