Artikkel
 • Jaga lugu:

  Kas Hiinas valmib internetimull?

  Foto: EPA

  Hiina internetihiidude aktsiate tänavune tõus teeb silmad ette Ränioru mõjukaimatele firmadele, kuid praegused hinnad on mitmete vaatlejate meelest mullistunud.

  Amazoni suurkonkurendi Alibaba aktsia on sel aastal pea kahekordistunud. Interneti- ja meelelahutusteenuseid haldav Tencent Holdings on samal ajal kerkinud 80% ning teised olulised tegijad nagu Baidu ja JD.com on liikunud ligi 50% ülespoole. USA tehnoloogiaturu tipud Facebook ja Amazon on tänavu tõusnud kõigest 46% ja 30%.
  "Hiina tehnoloogiaaktsiad on kindlasti jõudnud mulli seisundisse. Suur osa sektorist paistab olevat liiga kõrgelt hinnastatud," rääkis Hong Kongis tegutseva riskifondi Valkyria Kapital asutaja Niklas Hageback meediakanalile CNN.
  Hagebuck usub, et selle aasta viimased kvartalitulemused toovad pettumuse ja kukutavad aktsiad vähemalt 20% võrra allapoole. Analüütikute praegused ootused on tõepoolest üpris kõrged: Tencentile prognoositakse 50-protsendist ja Alibabale 40-protsendist tulude kasvu võrreldes eelmise aastaga.
  Ülientusiastlikke meeleolusid Hiina aktsiaturul näitavad aga pareminigi sealsed esmapakkumised. Näiteks kogus välisriikides tundmatu ja Hiinas kahjumit tootev e-kindlustusfirma Zhong An investoritelt Hong Kongi börsil suure nõudluse toel 1,5 miljardit dollarit ja sööstis järgmise viie päeva jooksul veel 35% ülespoole. Tõsi, seda vaimustust võib ka mõista - Zhong Ani taga seisab näiteks Alibaba looja Jack Ma.
  Aasiat vaatlevad analüütikud annavad Hiina tehnoloogiasektorile sellegipoolest jätkuvalt ostusoovitusi. Tencent suudab nende hinnangul muutuda veelgi kasumlikumaks, seda nii oma praeguse äritegevuse varal kui ka India ja Kagu-Aasia sõidujagamisteenustesse ja e-kaubandusse tehtud investeeringute abil. Analüütikafirma Jefferies näeb lisaks potentsiaali Tencenti videoteenustes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Raadiohommikus: kütusekriisist, elektrituru reformist ja väikeettevõtetest
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.