Pille Ivask • 6. november 2017 kell 20:09

Uberit võib tabada investeerimiskrahh

Uber  Foto: epa

Jaapani SoftBanki juht Masayoshi Son ütles täna toimunud pressikonverentsil, et SoftBank võib loobuda investeerimisest sõidujagamisteenuse lipulaeva Uberisse ning suunata oma raha hoopis viimase suurimasse konkurenti Lyfti.

“Oleneb hinnast ja tingimustest võime me tõepoolest suunata oma raha hoopis teise suurkompaniisse, Lyfti. See on täiesti võimalik,” tõdes Masayoshi, vahendab Business Insider.

SoftBankil on 93 miljardi dollari suurune fond Vision Fund, läbi mille suunatakse raha erinevatesse ettevõtetesse. Praegune diil Uberiga näeb ette, et SoftBank omandab 17% suuruse osaluse ettevõttest. Kõik see peaks omakorda teed sillutama sellele, et Uber saaks paari aasta pärast börsile minna.

Uberi nõukogu hääletas eelmisel nädalal selle poolt, et edasi minna SoftBanki kõnelustega. Arvestades Uberi sisepoliitika keerulisi aegu, on see ettevõtte arenguid arvestades hea märk. Oktoobri keskpaigas andis Uberi nõukogu liige Arianna Huffington teada, et diil SoftBankiga tahetakse saavutada lähinädalal. Huffingtoni sõnul seisnud kogu asi selle taga, et hind paika saada.

Hetkel kuum