• Jaga lugu:

  Uberit võib tabada investeerimiskrahh

  UberFoto: epa

  Jaapani SoftBanki juht Masayoshi Son ütles täna toimunud pressikonverentsil, et SoftBank võib loobuda investeerimisest sõidujagamisteenuse lipulaeva Uberisse ning suunata oma raha hoopis viimase suurimasse konkurenti Lyfti.

  “Oleneb hinnast ja tingimustest võime me tõepoolest suunata oma raha hoopis teise suurkompaniisse, Lyfti. See on täiesti võimalik,” tõdes Masayoshi, vahendab Business Insider.
  SoftBankil on 93 miljardi dollari suurune fond Vision Fund, läbi mille suunatakse raha erinevatesse ettevõtetesse. Praegune diil Uberiga näeb ette, et SoftBank omandab 17% suuruse osaluse ettevõttest. Kõik see peaks omakorda teed sillutama sellele, et Uber saaks paari aasta pärast börsile minna.
  Uberi nõukogu hääletas eelmisel nädalal selle poolt, et edasi minna SoftBanki kõnelustega. Arvestades Uberi sisepoliitika keerulisi aegu, on see ettevõtte arenguid arvestades hea märk. Oktoobri keskpaigas andis Uberi nõukogu liige Arianna Huffington teada, et diil SoftBankiga tahetakse saavutada lähinädalal. Huffingtoni sõnul seisnud kogu asi selle taga, et hind paika saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.