Baltikumis jätkub aktsiapidu

Olympic Lätis.  Foto: Verslo Zinios
Liina Laks • 1 detsember 2017
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Sel aastal on Balti börsiindeksid paljusid maailma börse võimsalt edestanud. Suuri langusi ei ole ka Eesti üksikaktsiatel, kuid analüütikud hoiatavad, et säärane pidu ei saa kaua kesta ning hiiglaslikke tõuse aktsiatele enam ei ennustata.

Kolmanda kvartali tulemuste järel saab öelda, et põhimõtteliselt kõigil Eesti börsifirmadel on oodatult tugevad tulemused. Swedbanki aktsiaanalüüsi juht Marek Randma ja LHV vanemanalüütik Sander Danil vaatlesid ükshaaval Tallinna börsifirmasid ja otsisid, millisesse julgeks veel oma raha kindla plaaniga kasvama panna.

Swedbanki aktsiaanalüüsi juhile Marek Randmale valmistas suure positiivse üllatuse Tallink. „Tulemus oli oluliselt parem, kui me ootasime, sama oli Olympicuga. Samas ehitussektor oli nõrgem. Ehitussektori marginaalid on näidanud väga madalat profiili. Oleme juba mitu kvartalit marginaaliootusi alla toonud, aga isegi nendele jäädi alla,“ nentis Randma. „Samas on märke stabiliseerumisest, nii et tulevikusuund võiks positiivne olla,“ lisas Randma.

LHV vanemanalüütikule Sander Danilile jättis hea mulje Harju Elekter. „Meeldivalt üllatas Harju Elekter, kes oma uute, selle aasta alguses-eelmise lõpus Soomest saadud lepingute najal hakkas nüüd väga-väga kiirelt käivet kasvatama. Meie küll ootasime, et need mahud avalduvad alles hilisemates kvartalites,“ rääkis Danil.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt