Indrek Mäe • 27 märts 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

„Tallinki müük võib tulevikus taas päevakorda kerkida“

Tallink
Tallink  Foto: Shutterstock

Analüütikud ja Tallinki aktsionärid leidsid Infortari jätkamist kommenteerides, et kuigi uudis tekitab lühiajalist paanikat, oodatakse ettevõttelt pikas perspektiivis kasvu jätkumist. Sobiva pakkumise korral pole aga endiselt välistatud ka laevafirma müük.

„Praegu tundub, et kuigi Infortar jätkab Tallinki arendamist mõnda aega ise, siis sobiva pakkumise korral võib ettevõtte müük taas päevakorrale kerkida,“ ütles LHV panga vanemanalüütik Sander Danil. Infortari jätkamist pidas praegu vältimatuks ka ESK Grupi kaudu 100 000 Tallinki aktsiat omav Elmo Somelar. „Seda seetõttu, et ei suudetud leida uut strateegilist investorit,“ märkis ta.

Sellegipoolest tõdes Somelar, et suuraktsionäride seas on tõenäoliselt tekkinud ettevõtte tuleviku suhtes erinevad arusaamad. „Infortar omab 38,03 protsenti ettevõtte aktsiatest, mis ei võimalda langetada otsuseid ilma teiste aktsionäride toetuseta,“ selgitas ta tekkinud situatsiooni. „Võib tekkida „luik, vähk ja haug“ olukord,“ hoiatas ta.

Aktsia kukkus

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt