Äripäev • 24. aprill 2018 kell 14:15

Swedbank Grupi käive püsib paigal

Foto: Scanpix

Paigalseisva käibe juures otsitakse kasumit, kulusid kokku hoides.

Swedbank grupi esimese kvartali käibekasv jäi võrreldes aastatagusega alla ühe protsendi, puhaskasum langes paari protsendi jagu.

Selle aasta esimese kolme kuu käive oli 10,98 miljardit Rootsi krooni, aasta tagasi oli käibeks 10,65 miljardit Rootsi krooni. Puhaskasum langes võrreldes aasta taguse ajaga 2 protsendi jagu, 5,12 miljardi Rootsi krooni pealt 5,03 miljardi Rootsi krooni peale sel aastal.

Kasum vähenes võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga peamiselt Hemneti müügist saadud erakorralise tulu tõttu aasta tagasi, seisab kvartaliaruandes.

Lõppenud kvartali kasum aktsia kohta on 4,50 Rootsi krooni, aasta tagasi teeniti aktsia kohta 4,59 Rootsi krooni. Swedbank Grupi juhi Birgitte Bonneseni sõnul tuleb kasumikasv põhiliselt kulude kokkuhoiust.

„Kulude distsipliin on osa meie kultuurist. Kogukulud kvartalis jäid meie prognooside sisse: hoida kulud väiksemad kui 17 miljardit Rootsi krooni aastas nii 2018. kui ka 2019. aastal,“ kirjutas Bonnesen.

„Finantstulemused olid esimeses kvartalis tugevad. Kasvasid laenumahud nii eraisikutele kui ettevõtetele ning marginaalid püsisid stabiilsena. Kasum vahendustegevuselt ja kaardimaksetelt langes hooajaliste mõjude tõttu, varahalduses langes kasum ebasoodsa turuolukorra tõttu,“ kommenteeris Swedbank Grupi juht Birgitte Bonnesen.

Hetkel kuum