Mait Kraun • 14. juuni 2018 kell 9:58

Volkswagenile määrati järjekordne trahv

Volkswageni kampaania petutarkvara eemaldamisel on jäänud toppama  Foto: EPA

Saksamaa teatas, et Volkswagen peab emissioonipettuse tõttu maksma riigile miljardi euro suuruse trahvi. Tegemist on ühe suurima trahviga, mis on kunagi Saksamaa ettevõttele määratud, vahendab MarketWatch.

Volkswagen teatas, et ettevõte maksab trahvi ära ning edasikaebamist ei toimu. Trahv tuleb kolm aastat pärast seda, mil Saksamaa autotootja tunnistas, et on 11 miljoni diiselauto emissioonitestidel pettusega tegelenud. See on Volkswagenile maksma läinud kümneid miljardeid eurosid.

Süüdistuste kohaselt ei suutnud juhtkond piisavalt hästi Volkswageni mootorite arendusüksuse tegevust kontrollida. See on kohtu hinnangul üks põhjustest, miks pettus läbi läks. Selle käigus peteti regulaatoreid üle maailma.

Pärast 2015. aasta sügisel puhkenud skandaali on Volkswagen maksnud trahvidena kokku enam kui 25 miljardit dollarit.

Volkswageni teatel on kohtuotsus samm õiges suunas, sest see mõjutab positiivselt ka teisi uurimisi ja aitab diisliskandaali kiiremini ära lõpetada.

Hetkel kuum