Pille Ivask • 4. oktoober 2018 kell 14:28
AMD aktsia on tänavu rallinud.   Foto: Caro/Scanpix

RBC: AMD on suure riski ja võimalusega aktsia

RBC analüütikud ütlevad, et viimasel aastal rallinud AMD aktsia võib jätkata samal joonel, aga välistada ei saa ka valusat kukkumist.

RBC andmeil võib AMD aktsia kerkida suisa 60 dollarini, ent halvemal juhul langeda 15 dollarini. "Seda juhul, kui tootega on probleeme," teatas RBC analüütik Mitch Steves. "Me arvame, et igakuine umbes 10% volatiilsus jätkub kuni 2019. aastani," täiendas ta.

AMD aktsia on viimastel nädalatel näidanud tõusu, sest konkurent Intel pusib endiselt 10nanomeetrise kiibi tootmisega. Samas teatas Intel teisipäeval, et kiibiprobleem võib oodatust kiiremini laheneda. Sellele reageeris kohe ka AMD aktsia, mis kukkus 4%. Langus süvenes kolmapäevalgi, aga hakkas peagi taas tõusma, sest reitinguagentuur Moody’s teatas suurenevast personaalarvutite nõudlusest ning mängukonsoolide sektori tugevusest.

Samuti märkis Moody’s, et kuigi Intelil on olnud probleeme 10nanomeetriste kiipide tootmisega, on AMD suurendanud 7nanomeetriste serveriprotsessorite tootmist, mis võivad olla isegi etemad kui Inteli toodang. AMD peaks oma 7nanomeetrise kiibiga välja tulema selle aasta lõpupoole.

AMD aktsia on tänavu tõusnud 155%, makstes praegu 28 dollarit.

Hetkel kuum