Mait Kraun • 29. oktoober 2018 kell 17:59
Goldman Sachsi analüütikud usuvad, et S&P 500 indeks tõuseb aasta lõpuks 2850 punktini.  Foto: EPA

Goldman: S&P 500 hakkab peagi taastuma

Viimase kuu aktsiaturgude müügilaine on „üle piiri läinud“ ning algab taastumine, millele aitavad kaasa börsifirmad ise, kes oma aktsiaid tagasi ostavad, teatas Goldman Sachs.

Investeerimispanga analüütikud prognoosivad, et järgmise kahe kuu jooksul tõuseb aktsiaturg ligi 6 protsenti. Kuigi probleeme ja murekohti teadvustatakse, arvavad nad, et fundamentaalnäitajad on jätkuvalt toetavad.

„Viimane aktsiate müügilaine on lühiajalisele kasvu aeglustumisele üle reageerinud,“ ütles Goldmani USA aktsiate peastrateeg David Kostin. „Me ootame, et majandus ja börsifirmade kasumid kasvavad edasi ning toetavad Standard & Poor’s 500 indeksi taastumist.“

Üheks faktoriks, mis tõusu hakkab toetama, saab olema aktsiate tagasiostmine börsifirmade endi poolt. Goldman on prognoosinud, et sellel aastal ostavad börsifirmad kokku triljoni dollari eest aktsiaid.

Investorid on viimastel nädalatel muretsenud eelkõige intressimäärade tõusu, globaalse majanduse nõrgenemise ning osade börsifirmade kehvade kvartalitulemuste pärast. Võrreldes rekordiga on S&P 500 indeks taandunud 9,3 protsenti, Nasdaq on jõudnud juba korrektsiooni (vähemalt 10protsendiline langus eelmisest tipust).

Kostin prognoosib, et S&P 500 indeks jõuab aasta lõpuks 2850 punktini. Ta nentis siiski, et tariifide ja intressimäärade tõusuga seotud kartused on õigustatud. Näiteks Goldman prognoosib, et USA majanduskasv hakkab aeglustuma ning 2019. aasta neljandas kvartalis kasvab majandus aasta baasil vaid 1,6 protsenti.

Hetkel kuum