Mait Kraun • 21. november 2018 kell 12:28
JPMorgani ökonomistid ootavad USA majanduse jahtumist.  Foto: EPA

JPMorgan: USA majandus aeglustub märkimisväärselt

JPMorgani ökonomistid prognoosivad, et Ameerika Ühendriikide majanduskasv aeglustub järgmisel aastal 1,9 protsendini, vahendab CNBC.

Panga ökonomistide sõnul võib selle aasta neljandas kvartalis oodata Ühendriikides 3,1protsendilist majanduskasvu, aga pärast seda toimub aeglustumine, sest fiskaal- ja rahapoliitika ei ole enam nii toetavad ning kaubanduspoliitika hakkab kasvu pärssima. "Tariifid hakkavad kasvu mõjutama järgmisel aastal rohkem kui tänavu," lisasid nad.

Isegi väiksema majanduskasvu juures peaksid palgad siiski tõusma, sest tööturul muutub olukord aina kitsamaks.

"Me näeme, et Föderaalreservil on vaja kasvu veidi piirata ning 2019. aasta lõpuks tõstetakse intresse neljal korral, 3,25–3,5 protsendini," ütlesid ökonomistid. Praegu prognoosib keskpank, et intresse tõstetakse järgmisel aastal kolmel korral. Tänavu plaanitakse veel ühte intressitõusu.

Selle aasta teises kvartalis jõudis Ameerika Ühendriikide majanduskasv 4,2 protsendini, millele aitasid kaasa maksukärped ning fiskaalne stimuleerimine.

Hetkel kuum