Lauri Teder • 3 detsember 2018

Danske on pannud trahvide jaoks kõrvale 2,4 miljardit eurot

Foto: EPA

Rahapesuskandaali küüsis vaevleva Danske juht avaldas esmaspäeval, et grupi loodud rahapuhver ulatub 2,4 miljardi euroni.

Danske Banki tegevjuhi asetäitja Jesper Nielseni sõnul on panga puhver tunduvalt suurem kui Taani finantsjärelevalve nõutud varu ning ettevõte jätkab rahareservi täitmist. Mõne aja eest andsid riigi ametivõimud Danskele käsu panna kõrvale 10 miljardit krooni ehk ligikaudu 1,3 miljardit eurot võimalike rahapesuga seotud karistuste täitmiseks. Korralduse tõttu oli pangandusgrupp sunnitud oktoobri alguses peatama oma aktsiate tagasiostuprogrammi.

Oktoobris firma endise tegevjuhi Thomas Borgeni asetäitja kohale asunud Nielsen tunnistas, et Danske Bank ei ole praegu olukorras, kus oleks võimalik süüdistusi vaidlustada. Mehe kinnitusel tehakse võimude igakülgselt koostööd. Samal ajal otsib pank pidevalt ka võimalusi oma tuumiktegevusest väljapoole jäävate äriharude müümiseks.

Danske Kopenhaageni börsil noteeritud väärtpaber liikus esmaspäeval 1,41% ülespoole. Aasta algusega võrreldes aktsia väärtus vähenenud aga tervelt 45%.

Hetkel kuum