• Jaga lugu:

  Danske on pannud trahvide jaoks kõrvale 2,4 miljardit eurot

  Foto: EPA

  Rahapesuskandaali küüsis vaevleva Danske juht avaldas esmaspäeval, et grupi loodud rahapuhver ulatub 2,4 miljardi euroni.

  Danske Banki tegevjuhi asetäitja Jesper Nielseni sõnul on panga puhver tunduvalt suurem kui Taani finantsjärelevalve nõutud varu ning ettevõte jätkab rahareservi täitmist. Mõne aja eest andsid riigi ametivõimud Danskele käsu panna kõrvale 10 miljardit krooni ehk ligikaudu 1,3 miljardit eurot võimalike rahapesuga seotud karistuste täitmiseks. Korralduse tõttu oli pangandusgrupp sunnitud oktoobri alguses peatama oma aktsiate tagasiostuprogrammi.
  Oktoobris firma endise tegevjuhi Thomas Borgeni asetäitja kohale asunud Nielsen tunnistas, et Danske Bank ei ole praegu olukorras, kus oleks võimalik süüdistusi vaidlustada. Mehe kinnitusel tehakse võimude igakülgselt koostööd. Samal ajal otsib pank pidevalt ka võimalusi oma tuumiktegevusest väljapoole jäävate äriharude müümiseks.
  Danske Kopenhaageni börsil noteeritud väärtpaber liikus esmaspäeval 1,41% ülespoole. Aasta algusega võrreldes aktsia väärtus vähenenud aga tervelt 45%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.